SPROGUNDERVISNING

Velkommen til min side om undervisning i sprog. Jeg har i flere år undervist i dansk, fransk og spansk på begynder- og letøvet niveau på sprogskoler, aftenskoler og på virksomheder. Jeg giver eneundervisning på Zoom eller personligt og holdundervisning på op til 20 elever. Jeg underviser både i praktisk dansk som f.eks., hvordan man ringer til lægen, hvordan man handler ind osv., men også i fagrelateret dansk.


Jeg oplever, at kursisterne lærer relativt hurtigt. De er motiverede, og jeg skaber hurtigt en afslappet og hyggelig stemning, som bevirker, at alle tør sige noget. De finder også hurtigt ud af, at jeg har en uendelig tålmodighed og ikke mister mit gode humør, selv om jeg konstant skal gentage nogle regler eller udtalelser. På holdundervisning kan det ikke undgås, at der vil være individuelle forskelle i indlæringshastighed. Jeg gør alt, hvad jeg kan for at få alle med og for at bevare deres interesse og motivation for læring.

 

Jeg går meget op i at opnå den korrekte udtale. Det kræver sædvanligvis mange gentagelser og øvelser at få de rigtige lyde frem, og indimellem kan det ikke undgås at skabe stor morskab. Derfor gør jeg det helt klart fra første dag, at det er okay at grine af hinanden, fordi vi griner sammen om de svære lyde. Alle slapper derfor af, hygger sig, og får efterhånden en god basisviden om sprogene og lærer at udtrykke sig. 

DANSK

FRANSK og 

SPANSK

Min erfaring i at undervise i dansk kommer fra undervisning af flygtninge og andre indvandrere på sprogskoler og som privatundervisning. Jeg kan undervise udlændinge, der kan lidt eller intet dansk, kender alfabetet eller er analfabet og eller udelukkende taler sit modersmål, f.eks. arabisk, spansk eller engelsk.


Lige som fransk og spansk er svært for os, så er det svært for udlændinge at lære dansk, og de synes, at vi har nogle mærkelige lyde, og at det også er mærkeligt, at det samme ord kan have flere forskellige betydninger. Vi kapper mange endelser, udtaler ofte ikke ordene, som de staves, og vokalerne udtales forskelligt alt efter, hvilket ord det drejer sig om. Det lægger vi selvfølgelig ikke selv så meget mærke til, men når man tænker over det, så er det egentlig ikke så svært at forstå, at vores sprog kan være svært at lære.

Jeg har undervist voksne danskere i fransk og spansk på aftenskoler, virksomheder og som privatundervisning i Kolding, Vejen, Vejle, Fredericia og Esbjerg.


Efter kursisternes udsagn er min undervisningsform meget hyggelig, og de er glade for, at jeg har en uendelig tålmodighed. Dette finder de hurtigt ud af, ligesom de fra første dag oplever, at jeg er humoristisk anlagt. 


Både fransk og spansk har udtalelser og grammatik, som er helt fremmed for os danskere. Men begge dele er vigtige for efterhånden at kunne begynde at se logikken i sprogene og for at kunne gøre sig forståelig overfor de indfødte. Vælger du at få undervisning hos mig, vil du derfor ikke komme udenom f.eks. at skulle terpe forskellige verbers bøjninger, fordi de netop er vigtige for forståelsen af sproget. På den måde vil du efterhånden selv kunne konstruere sætninger - i stedet for bare at lære bestemte sætninger udenad - og du vil få en forståelse for, hvordan sætningerne er dannet.


 
 
 
 

Er du interesseret i at høre mere om min undervisning, så er du velkommen til at ringe til mig på tlf. 201 207 44 eller sende mig en besked via kontaktformularen.